Хіти тижня. Вже узгоджено: У мережі показали зовнішній вигляд системи беретів і знаків родів військ ЗСУ (фото)

Як відомо, минулого року Президент затвердив проект щодо введення нових предметів однострою та знаків розрізнення Збройних Сил України.

Згодом Концепцію почали готувати до затвердження і офіційного впровадження наказом Міністра оборони, на якого така функція покладена законом, передають Патріоти України з посиланням на ukrmilitary.com.

Після тривалої підготовки, проект отримав багато змін. Також проходило обговорення та подання пропозицій до проектів на сторінці робочої група у соціальній мережі Facebook.

Одним з найбільш «проблемних» та дискусійних питань стали кольори беретів та беретні знаки, які передбачалися майже для кожного роду військ свої (та деяких окремих частин).

На момент затвердження Президентом ці атрибути однострою (проекти) виглядали так:

І ось після тривалих узгоджень і змін у проектах, сьогодні, Віталій Гайдукевич на сторінці групи у Facebook оприлюднив результати цієї роботи:

"Тут останнім часом часто питали, а що із горцями, а який фінальний вигляд системи беретів і знаків… Станом на сьогодні (а у нас країна “див”, у нас все може різко змінитися як в кращий бік, так і в гірший, тож пальці слід тримати навхерст…) картинка от така. На кольороподіл не звертайте уваги. Воно “гуляє”. Десантний відтінок , як у британців. Сіре, червоне, оливове-піхотне бачили на параді. ВСП – те саме, що у арти. Чорний танковий берет, це чорний танковий. Горці – темно-сірий."

Деякі з цих беретних знаків та берети у нових кольорах вже можна було побачити під час параду військ 24 серпня 2017 року, зокрема у парадних розрахунках артилеристів, танкістів та Сил спеціальних операцій.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...