Хіти тижня. "З картоплі і пластмаси": На українському ринку з'явився "штучний" рис (відео)

Інцидент трапився 3 лютого в Бердичеві. Жінка придбала на центральному ринку рис, який буквально розчинився в воді при промиванні.

Жінка послала чоловіка за рисом в магазин, а потім зняла відео: як поводиться в воді «дивний» рис і як - «правильний» рис, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Бердичів BIZ.

У коментарях думки читачів про штучне походження рису, упакованого одним з вінницьких підприємців, розійшлися. Однак багато хто вважає - що рис штучний, і, можливо, небезпечний для здоров'я.

У мережі знайшли схоже відео з Казахстану:

“На прилавке лежало несколько пакетиков, с виду красивый, прозрачный, приличный такой рис. Вчера хотел сварить, промыл несколько раз, смотрю – видоизменяется рис на глазах, стал какой-то наполовину белый, наполовину прозрачный. Потом за пять минут весь побелел. Я взял его просто руками, начал тереть между пальцами – рис весь превратился в порошок “, – розповів житель Алмати на ім'я Володимир.

Він також зазначив, що коли перебирав рис, в ньому не було жодного дрібного камінця і смітинки, вміст пакету був ідеальним. Чоловік припускає, що купив китайський пластиковий рис. За його словами, підозрілу крупу вони їсти не стали. Куплене він поспішив викинути на смітник. “Хочу предупредить алматинцев, чтобы они были осторожны при покупке риса. Я сам первый раз с таким столкнулся, очень неприятная ситуация”, – підсумував чоловік.

Раніше різні ЗМІ повідомляли, що в Китаї з'явився фальшивий пластиковий рис. Він зроблений з картоплі і пластмаси. Медичні експерти вже попередили покупців, що штучний рис небезпечний для здоров'я. Його вживання може призвести навіть до летального результату. Повідомлялося, що пластмасовий рис поширювався в країнах Південно-Східної Азії.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....