Хіти тижня. За добу побачили більше звірів, ніж живих людей: У мережі показали вражаючі фото із зони ЧАЕС

​Кияни, які повернулись з походу у зону відчуження, у соціальних мережах розмістили фотографії своєї подорожі.

«За шість днів пройшли більше 150 кілометрів. Особливо запам'ятався день, коли йшли практично добу: з 11 вечора і до 9 вечора, кілометрів 50 намотали. Були й ліси, болота, пару раз збивалися з маршруту, а за добу побачили більше звірів, ніж живих людей: лося, декількох лисиць і зайців. Тут з вікон і на дахах ростуть дерева, по вулицях ходять лисиці, поле стадіону більше схоже на парк, вода з підземного джерела чистіше, ніж в офісних кулерах, а оселитися можна вільно в будь-якому будинку», - йдеться в коментарі до світлин, повідомляють Патріоти України.

Зона відчуження — заборонена для вільного доступу територія, що зазнала інтенсивного забруднення довгоживучими радіонуклідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Зона встановлена у 1986, після евакуації населення із 30-кілометрової зони навколо станції.

Чорнобильська зона включає північ Іванківського району Київської області, де розташовані безпосередньо електростанція, міста Чорнобиль та Прип'ять, північ Поліського району Київської області (у тому числі смт. Поліське та смт. Вільча), а також частина Житомирської області аж до кордону з Білоруссю.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...