Хіти тижня. "Заборонена зброя" Московського патріархату. Атака бабусь на радикалів під Лаврою схвилювала мережу (відео)

Агресія прихильників УПЦ МП, які протистояли в понеділок, 8 січня, активістам організації "С14" біля стін Києво-Печерської Лаври, стурбувала користувачів соцмереж.

"Ніколи я ще так не переживав за безпеку хлопців із "С14", як під час перегляду нападу на них бабульок-гарпій єпископа Паші (УПЦ МП) у Лаврі. Ось уже хто воістину берсерки", - підкреслив на особистій сторінці у Facebook керівник прес-служби "Національного корпусу" Роман Чернишов, передають Патріоти України.

Відео протистояння, яке відбулося біля монастиря, у соцмережі опублікував активіст "C14" Євген Карась."Почули від служителів УПЦ МП про хунту, братовбивчу війну і Нацгвардію, яка вбиває дітей. Одному з таких балакунів нормально дісталося і він зник на території святині", - зазначив на своїй сторінці Карась, прикріпивши до свого посту ролик.

Пік протистоянь зображено на 19-й хвилині:

"Жінки і правда шалені", "Хлопці, тримайтеся", - підтримали активістів у коментарях.

Нагадаємо, у понеділок, 8 січня, члени громадської організації "С14" влаштували в Києві акцію протесту, заблокувавши в'їзд на територію Києво-Печерської Лаври. Учасники акції вийшли на протест після того, як у Лаврі відмовилися відспівувати загиблих воїнів АТО, хрещених не в церкві Московського патріархату.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...