Хіти тижня. Заборонили відвідування Шенгенської зони: Українку вислали з ЄС через чоловіка-поляка

Українка провела ніч в аеропорту, в кімнаті для затриманих, а наступного дня її депортували до Києва першим рейсом.

Людмила Козловська і Бартош Крамек. Фото: соцмережі.

Президент фонду "Відкритий діалог" українка Людмила Козловська була вислана з Євросоюзу, після того як польська влада внесла її до Шенгенської інформаційної системи (SIS), передають Патріоти України.

Як пише Onet, її чоловік, відомий польський громадський діяч Бартощ Крамек, вважає, що польський уряд таким чином помстився йому за критику на його адресу. Козловська прилетіла до Брюсселя 12 серпня, де в аеропорту їй повідомили, що польське МВС внесло її до SIS із "найвищим" попередженням. Тепер вона не зможе потрапити на територію Європейського Союзу та інших держав Шенгенської зони.

"Я вийшла з літака однією з перших людей. Я дала паспорт поліцейському, а він, коли перевірив його в системі, запитав, який я вчинила злочин. Я сказала, що ніякого, а він: "Чому Польща вас розшукує?". Я зрозуміла, про що мова. Сказала, що я дружина громадського активіста, і чекала, що врешті-решт мене депортують за його діяльність", - розповіла вона.

Українка провела ніч в аеропорту, в кімнаті для затриманих, а наступного дня її депортували до Києва першим рейсом. Бартош Крамек, голова ради фонду "Відкритого діалогу", активіст, що бореться за громадянські права. Він відомий своїми акціями протесту і критикою чинної польської влади.

Зокрема у липні 2017 року він опублікував на своїй сторінці у Facebook маніфест "Ми зможемо: скинемо уряд!", закликавши до громадянської непокори уряду партії влади "Право і справедливість". Відтоді фонд перебуває у стані конфлікту з урядом.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...