Хіти тижня. Земельні війни: На Одещині озброєні "тітушки" погрожували розправою військовим ЗСУ

Група з 40 озброєних невідомих людей загрожувала розправою працівникам прокуратури і військовослужбовцям ЗСУ під час документування протиправних дій щодо самовільного захоплення частини земель Тарутинського військового полігону в Одеській області.

Як повідомляє прес-центр Міністерства оборони України, про це в понеділок, 18 червня, заявив начальник відділу юридичного департаменту Міноборони України полковник юстиції Сергій Остапенко, передають Патріоти України.
«16 червня військовою прокуратурою Одеського гарнізону було зареєстровано три кримінальні провадження у ч.2 с. 342, ч.1 ст. 345 і ч.1 ст. 350 (опір працівникові правоохоронного органу, погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу, загроза відносно посадової особи) Кримінального кодексу України.
Остапенко розповів, що в цей день представникам прокуратури було доведено інформацію про продовження злочинних дій по самовільному захопленню і використання земель полігону власниками одного з агропідприємств. Працівники прокуратури, які прибули на місце події, виявили 4 комбайни, які збирали урожай. З метою встановлення слідчим шляхом осіб, які вчинили протиправні дії, були вжиті заходи до огляду місця події і техніки, а також допиту відповідних осіб.
«Однак до місця події прибули понад 40 озброєних вогнепальною і холодною зброєю осіб на 12 позашляховиках і легкових автомобілях, в т.ч. з іноземною реєстрацією. Зазначені особи, відмовляючись представитися, фізично перешкоджали працівникам правоохоронних органів у проведенні слідчих дій, а в подальшому погрожували фізичним насильством і вбивством як працівникам прокуратури, так і присутнім військовослужбовцям Збройних Сил України», - підкреслив Остапенко.
За його словами, Тарутинський полігон, який має площу понад 24 тис. га, був переданий у власність військових ще в середині 40-х років минулого століття. У роки незалежності України частина його земель була передана в оренду під здійснення сільськогосподарської діяльності. Однак згодом за рішенням судів різних інстанцій угоди були визнані недійсними, в результаті чого 23 523 га було вилучено на користь Міністерства оборони України. Таким чином, на сьогодні в незаконній оренді перебуває 2,8 тис. га, договори з використання яких розглядаються в судових інстанціях.

Що стосується земельної ділянки, на якій стався інцидент 16 червня, то, як зазначив Остапенко, термін дії договору з її оренди закінчився ще у 2013 році, але сільгоспроботи на ній продовжують незаконно вестися.

Опублікував: Олег Устименко

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...