Хіти тижня: Знаменна дата: Президент підписав указ про святкування Дня гідності і свободи

Указ спрямований на вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції і Революції гідності, враховуючи важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і європейського шляху розвитку України.

Ілюстрація:Styler - РБК-Украина

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи". Про це йдеться на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Указ спрямований на належне святкування в 2017 році Дня гідності і свободи, вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції і Революції гідності, враховуючи важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості і європейського шляху розвитку України.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України повинен створити в десятиденний строк Організаційний комітет з підготовки та відзначення у 2017 році Дня гідності і свободи, визначивши його співголовами прем'єр-міністра і главу Адміністрації президента і залучаючи до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад , громадських об'єднань, науковців.

Крім того, уряд повинен розробити і забезпечити виконання плану заходів з відзначення у 2017 році Дня гідності і свободи, передбачивши проведення 21 листопада 2017 року місті Києві, інших населених пунктах меморіальних, урочистих і культурно-мистецьких заходів за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, насамперед учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...