Хіти тижня. Звільнивсь достроково: Харків'янин, який вбив у п'яному ДТП на зупинці шість людей, знову сів за кермо напідпитку

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на невідбуту частину за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) та 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

Ілюстрація: kor.ill.in.ua

Харків'янин Андрій Полтавець, засуджений за п'яне ДТП внаслідок якого загинули шість людей, знову сів за кермо напідпитку, повідомляють Патріоти України.

Так, місцева прокуратура №5 оголосила підозру 46-річному харків'янину, раніше судимому за вчинення смертельної ДТП, за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України).

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко, підозрюваний у травні 2008 року, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем "Mitsubishi L-200", виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський Шлях у Харкові та збив громадян. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло шість людей (серед яких двоє дітей та вагітна жінка).

Тоді прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив йому найсуворіше покарання, передбачене цією статтею КК України, - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

"Проте, звільнившись у вересні 2015 року умовно-достроково із місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, не зважаючи на вилучене у нього водійське посвідчення, сів за кермо. При цьому знов знаходився у нетверезому стані", - зазначив Кравченко.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...