"Хлопці знайдуть тебе, руський іван. Ножем на твоєму серці виріжуть ім'я однієї жінки - медика", - волонтер

Наталія Хоружа добровільно погодилась бути санінструктором роти, щоб перебувати там, де найбільше потрібна її допомога.

Наталія Хоружа. Фото: соцмережі.

Бійці 54 бригади досі не можуть повірити та змиритись із загибеллю військової-медика Наталії Хоружої. Мужні воїни не можуть стримати сліз, дехто плакав вперше з початку війни. Про це розповів волонтер Ян Осока у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

"Коли повідомили, що вона загинула, то хлопці з бригади плакали, не стримуючи сліз. Деякі з них плакали вперше за всю війну. Плакали як здорові, так і ті, біля котрих вона проводила багато часу, коли вони були поранені", – написав волонтер.

Він розповів, що жінка була "медиком від Бога". "Рятувати людей було її кредом життя, навіть ціною свого. На допомогу людям приходила по першому виклику, чи то вдень, чи то вночі. Сім'я для неї була всім, а обов'язок перед совістю був на першому місці. Вона залишиться вічним прикладом мужності великої жінки, що в скрутну хвилину не залишила в біді поранених бійців", – додав Осока.

За його словами, на фронт медика призвали у серпні 2016. Вона добровільно погодилась бути санінструктором роти, щоб перебувати там, де найбільше потрібна її допомога. Прощання з медиком відбудеться 5 лютого у Просяній. У неї залишились чоловік та донька.

"По дорозі їхала автівка з червоним хрестом і побачив її рускій іван. І випустив рускій іван по автівці протитанкову ракету, і влучив у ціль. І нічого не ворухнулося в івані, можливо лише радість охопила той мертвий колодязь, де у інших людей знаходиться душа.

Хлопці знайдуть тебе, іван. Ножем на твоєму серці виріжуть ім'я однієї жінки - медика, яка не тримала в руках автомат, а лише тримала руки поранених солдат, щоб хоч трохи полегшити їх біль", - додав волонтер.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...