Хоч мати падала на коліна: Священник Московського патріархату відмовився відспівати хлопчика, на якого впав самогубець

У ритуальній службі, яка організовувала похорони дитини, сказали, що подібне сталося вперше. Там пояснили, що всі їхні клієнти були хрещені священнослужителями Московського патріархату.

Ілюстрація: hram-kupina.ru

У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівувати дитину, на яку з вікна випав самогубець, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

За словами батька хлопчика, Романа Поліщука, під час похорону священик дізнався, що дитину хрестили в церкві Київського патріархату. У результаті священнослужитель навідріз відмовився проводити обряд.

"Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква - самозвана. Мати плакала і падала перед ним на колінах, але це не допомогло", - розповів Роман.

Коли ж батьки вирушили в інший храм, перед ними просто закрили двері і попросили покинути територію церкви.

На процесію незабаром приїхав священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину, і відспівав покійного.

Сам же священик, який відмовився проводити обряд, виправдовує себе тим, що в Московському патріархаті не визнають Київський. На їхню думку, всі обряди, проведені під заступництвом Філарета - недійсні.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...