Хочеш купатися - давай гроші: Сочинські пляжі закриті для відпочивальників

Можна платити 300 рублів на день, або ж придбати абонемент на вхід.

Джерело: kuban.depo.ua

До мертвих дельфінів, яких місцеві жителі часом знаходять на міських пляжах курорту, додалася ще одна незручність - приватизовані пляжі, передають Патріоти України з посиланням на Жива Кубань.

Так, місцева жителька з маленькою дитиною спробувала пройти на територію пляжу санаторію "Мис Видний". Охоронці відмовилися пускати жінку, посилаючись на те, що "начальство заборонило". Напередодні мер Сочі Анатолій Пахомов сказав наступне: "Я ще раз нагадую, що якщо територія муніципальна, то ділянка гальки на ній повинна бути вільна для відпочинку жителів".

Виняток становлять пляжі санаторіїв ФСБ, ФСО, МВС і Міністерства оборони. Тільки на їхніх територіях діє свій пропускний режим, просто так на них не потрапити. Цю інформацію адміністрація Сочі повторювала кілька разів.

Територія пляжу "Мис Видний" прилягає до однойменного санаторію, який є філією АТ "РЖД-ЗДОРОВ'Я". За словами мера Сочі, на територію даного пляжу повинні пускати без всяких проблем.

Співробітники санаторію заявили, що вхід на пляж ніхто не закривав, просто потрібно заплатити лише 300 рублів. Працівники санаторію запропонували придбати абонемент на вхід, це обійдеться дешевше.

Найбільше скарг надійшло на пляж санаторію "Веселка". Не дивно, адже, за інформацією з сайту санаторію, "Веселка" є найкращим пляжем у Сочі. Потім йде пляжна територія санаторію "Білорусь", до речі, також одного з кращих пляжів узбережжя. Потім йдуть пляж "Заполяр'я" (відзначимо, що його протяжність перевищує 300 метрів і ця територія також закрита для відпочиваючих за рішенням начальства санаторію) і пляж санаторію "Металург".

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...