"Хтось зараз чує про судові засідання по Іловайську? З Дебальцевим буде те ж саме", - Тимчук (відео)

Справжньому розслідуванню заважають кругова порука та політичні інтриги, вважає нардеп.

Дмитро Тимчук. Фото: скрін відеоРозслідування і судовий розгляд Іловайської трагедії проводиться так, щоб про нього ніхто не згадував. Таку думку в ток-шоу "Люди. Hard talk" на каналі 112 Україна висловив народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, інформують Патріоти України.

За його словами, швидше за все, така ж доля чекає і розслідування подій у Дебальцевому.

"Це і є та кругова порука і політичні інтриги, про які говорять. Комплексна військово-тактична експертиза щодо Іловайська повинна була закінчитися ще в березні минулого року, вона закінчилася в серпні, тобто півроку ніяк не могли її закінчити. Передали справу до суду? Хтось зараз чує про судові засідання щодо Іловайська? Я особисто не чув. Щодо Дебальцевого зараз буде те ж саме", - сказав Тимчук.

"Ситуація, коли начебто з нього не візьмеш нічого. Військова прокуратура зі скрипом і стогонами виконала своє завдання, принаймні щодо Іловайську передала документи до суду. Генштаб, відповідно, теж всі документи передав, для того щоб військова прокуратура отримала зрештою дані експертизи. Відповідно, Генштаб теж виконав свою частку відповідальності та всі документи передав.

Тепер питання щодо суду. Ми можемо сказати... Я особисто не знаю, хто із суддів зараз займається цією справою. Я думаю, що ми не дізнаємося, тому що робиться все для того, щоб ми про це просто забули, поховали і більше не згадували...

Ми прекрасно розуміємо, що йдеться не про особисту відповідальність начальника Генштабу, а набагато вище. Ось це те, що можна стверджувати однозначно. Міністр оборони, я думаю, теж не впливає на суди", - висловив думку Тимчук.

Нагадаємо, 18 серпня 2014 р. українські війська зайняли більшу частину Іловайська, але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня українські сили опинилися в оточенні. 29 серпня президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом зробити гуманітарний коридор для відходу українських військ.

30 серпня сили АТО почали вихід з міста, але бойовики їх розстріляли. Міністерство оборони заявило, що в Іловайську загинуло близько 108 українських вояків, сотні дістали поранення і потрапили у полон. За підтвердженими даними військової прокуратури, в Іловайському "котлі" загинуло 366 військовиків, 429 дістали поранення.

У Генштабі повідомляли, що вихід сил АТО з Іловайського "котла" не був проривом з оточення, це був вихід під гарантії Російської Федерації.

Пізно лягати спати шкідливо? Оприлюднено дані нового дослідження

середа, 8 травень 2024, 9:57

Вчені впевнені, що наші звички щодо сну не лише погіршують самопочуття, але й можуть серйозно вплинути на здоров'я, зокрема, на стан серця. Як пише express, недосипання через те, що людина пізно лягає спати, призводить до вкрай негативних результатів. ...

От у чому причина! Вчені розкрили ще одну загадку хвороби Альцгеймера

середа, 8 травень 2024, 9:54

Понад 30 мільйонів людей у світі страждають на хворобу Альцгеймера, а вчені досі точно не знають, чому вона виникає. . Однак нове дослідження іспанських та американських вчених, результати якого опублікували у науковому журналі Nature Medicine, свідчи...