Художник "переписав" Ван Гога за допомогою стародавньої технології живопису (відео)

Древнє турецьке мистецтво ебру дозволяє малювати фарбами на воді.

Вінсент Ван Гог. Зоряна ніч. Фото: vangogh-world.ru.

Турецький художник Гарип Ай вирішив відтворити картину знаменитого нідерландського художника Вінсента Ван Гога. Для цього він використовував давню технологію малювання під назвою ебру. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це давнє турецьке мистецтво дозволяє малювати фарбами на воді. У короткому ролику художник показав, як за допомогою техніки ебру можна відтворити навіть найвідоміші картин світових художників. Його надихнула картина "Зоряна ніч" Вінсента Ван Гога.

Турецький художник розповів, що зазвичай перемальовує художників, які його надихають і якими захоплюється. Таким чином, він віддає данину їх вкладу у світовому живопису.

Щоб створити таку незвичайну картину Ай спочатку готує "полотно" за допомогою води і барвника. Після цього на підготовлену поверхню можна наносити фарбу і малювати.

Мистецтво ебру з'явилося в XV столітті в регіоні Центральної Азії. Протягом довгого періоду часу цей метод використовувався в якості основи для створення каліграфії, обробки приміщень, прикрашування обкладинок книг тощо.

А ось ще одна "Зоряна ніч" Ван Гога в незвичайному виконанні - на цей раз це техніка квіллінг (мистецтво виготовлення об'ємних картин або композицій зі скручених у спіраль смужок паперу).

Автор цього твору - художниця Сьюзан Мейер. За словами самої художниці, вона отримала неймовірне задоволення від роботи і планує зробити ще кілька репродукцій великих картин.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...