Через 130 років з'ясувалося, кому дісталося відрізане вухо геніального Ван Гога

​Журналісти знайшли підказку в книзі "Вухо Ван Гога: Правдива історія" Бернадетт Мерфі, яка вийшла минулого тижня.

Вінсент Ван Гог «Автопортрет з відрізаним вухом», 1888.

Через 130 років журналісти знайшли відповідь на питання, кому в 1888 році дісталося відрізане вухо голландського художника Вінсента Ван Гога. Його отримала дочка фермера Габріель Берлатье, яка працювала в борделі, де стався інцидент, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

- До цього часу вважалося, що вухо отримав випадковий знайомий художника, або повія, або власниця борделя, - пише видання.

Журналісти виявили підказку в книзі "Вухо Ван Гога: Правдива історія" Бернадетт Мерфі, яка вийшла минулого тижня. Вони знайшли ім'я Габріель Берлатье в записах Інституту Пастера в Парижі - там вона лікувалася від сказу після укусів собаки. 18-річна дівчина приїхала з міста Арль в Провансі в Париж, де їй вкололи новітню вакцину від сказу.

Лікування дівчини змусило її сім'ю влізти в борги, і вона стала працювати в борделі. Видання зазначає, що вона була занадто молода, щоб бути зареєстрована як повія і працювала там служницею. Вперше дослідники потрапили на її слід в 1936 році.

ДОВІДКА

До цього часу точно не встановлено, що трапилося з вухом Ван Гога. Найпоширеніша версія свідчить, що художник відрізав його в нападі божевілля. За іншою, його рапірою відрізав Поль Гоген після сварки через повію.

Геніальний голландський імпресіоніст відійшов в "кращі світи" не за власним бажанням, а став жертвою холоднокровного вбивці.

Хіба мертвими ляжуть... Росія обіцяє роздавати по два гектари української землі кожному окупанту, - ЦНС

середа, 15 травень 2024, 8:58

Країна-агресор Росія придумала черговий спосіб заохочення своїх громадян іти воювати проти України. За участь у путінській "СВО" росіянам тепер обіцяють по два гектари окупованої української землі. Насамперед йдеться про тимчасово захоплені райони Доне...

Платіжка надійде за кожен "зайвий" квадрат: Українці зобов'язані сплатити податки за квартири, які давно купили

середа, 15 травень 2024, 8:30

Українці до 1 липня отримають платіжки за нерухомість від податкової. Платити потрібно за квартири та будинки, площа яких перевищує встановлену норму. При цьому плата стягується за кожен "зайвий" квадратний метр. Так, норма для квартири становить 60 кв...