Хитра схема: Суддя у Кривому Розі виселив людей, отримав їх квартиру і продав (відео)

Причому дохід від продажу службового житла суддя Пустовіт не вказав у електронній декларації.

Скрін відео

Суддя Жовтневого райсуду Кривого Рогу Олексій Пустовіт виселив з квартири громадян, отримав її у користування, приватизував і продав, про що не зазначив у електронній декларації. Про схему розповіли журналісти в програмі "Наші гроші. Досудилися", зазначають Патріоти України.

Зазначається, що в березні 2014-го Пустовіт прийняв рішення зняти з реєстрації чотирьох громадян, що користувалися комунальною квартирою по вул. Січеславська, 40.

Незабаром суддя звернувся за службовим житлом, мотивуючи це тим, що йому ніде жити, і отримав у користування саме цю квартиру. Протягом 2015-го він прописався в ній, приватизував житло і продав його.

Пустовіт стверджує, що продав квартиру площею 35 кв м за 36 тисяч гривень, тобто $1700.

"То вона зовсім маленька. Простими словами – вона убита. Отак коштує. Все мінять потрібно було", – так суддя обґрунтував таку невелику ціну житла.

Водночас місцеві ріелтори оцінюють таку квартиру у $9000-12000.

Дохід від продажу у 2015-му службового житла суддя не вказав у електронній декларації за цей рік.

За декларування недостовірних даних встановлена адміністративна та кримінальна відповідальність – залежно від вартості прихованого майна, нагадують журналісти.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...