Кіборг, вчений і фанат Зорі. Журналісти розповіли, чим відомі звільнені з полону терористів українці

Багатьом із них довелося зазнати страшних катувань у полоні бойовиків.

Ілюстрація: ЗМІ

Серед звільнених з полону українців - відомий донецький вчений Ігор Козловський. Терористи його ув’язнили, бо як і решта він не сприймав нової влади "ДНР". Чоловік пробув у полоні майже 2 роки, повідомляють Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

Ігор Козловський активно відроджував на Донеччині козацькі рух і традиції. У січні 2016-го року до його квартири в Донецьку увірвалися бойовики. Вони пограбували й викрали історика. А в травні цього року трибунал "ДНР" засудив ученого за начебто контакти з забороненими сепаратистами організаціями.

Серед звільнених легендарний кіборг Олександр Морозов. Він перебував в заручниках найдовше, ще з оборони Донецького аеропорту.

22-річний контрактник Валентин Богдан потрапив у полон до бойовиків взимку 2016 року. Але матері повідомляли, що її сина в списках на обмін немає.

Андрій Бесараб у травні 2016 їхав у відрядження і потрапив в полон "ДНР", заїхавши на чужий блокпост. Чоловік зовсім трохи не дочекався дембеля. Служив він в інженерних військах.

Нацгвардієць Євген Чуднєцов потрапив у полон взимку 2015-го. Про його долю стало відомо з кадрів російських ЗМІ. Бойовики засудили Євгена до 30 років. У полоні ОРДЛО він зазнав страшних катувань.

Вдалося звільнити і члена фанатської організації футбольного клубу Зоря Владислава Овчаренка.

У жовтні цьогоріч "суд ЛНР" засудив його до 17 років ув’язнення "особливого камерного режиму" за нібито шпигунство на користь України через те, що він вийшов у центр окупованого Луганська з українським прапором і спалив "прапор" терористів "ЛНР".

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...