Кілька снарядів влучили прямо у двори будинків: Жителі Ічні розповіли про жахи НП на складах ЗСУ (фото, відео)

Вікна вибиті і в приватних, і в 5-поверхових будинках. Навіть рами повипадали.

Більшість жителів Ічні в Чернігівській області, де почалася пожежа на військовому арсеналі, виїхали в район міста Ніжин. Вночі людей розбудили сильні удари, навколо все гуло, а над складами Збройних сил піднімалася заграва. Місцеві жителі розповіли, як у паніці серед ночі залишали свої будинки, рятуючись від вибухів, передають Патріоти України.

Подумав, гроза

Житель Ічні Володимир прокинувся о 4 ранку від гуркоту. "Подумав дощ, гроза. Вийшов на вулицю, а там усе гуркоче, вибухи з боку військової частини чутні, потім заграва. Швидше в хату, підняв усіх, схопили куртки, сіли в машину і рвонули на Ніжин. Дорогою нас мало не накрив снаряд, за автомобілем метрів за 20 від нас гепнувся, такі іскри, як від феєрверку розліталися, шипіння. Ми мчали від нього!" — розповідає Володимир.

За його словами, приблизно 6-8 влучень снарядів було прямісінько по дворах. "Я сам не бачив, але дзвонили знайомі й казали, раз 6-8 снаряди уже долітали до будинків, вони там так і стирчать із землі. Вікна вибиті і в приватних, і в 5-поверхових будинках. Рами повипадали", — зазначив Володимир.

Виїхали не всі

Але не всі жителі покинули Ічню. Деякі бояться за своє майно — аби його не розтягнули мародери. Правда, зараз там уже чергує поліція.

"Старі люди не змогли виїхати, а також ті, у кого немає авто. Мої батьки похилого віку там залишилися, в автомобіль не влізли, тож відмовилися їхати, мовляв, ви молоді рятуйтеся, а ми якось це переживемо. Звичайно, ми переживаємо зараз і за них, і за будинок", — каже Володимир.

Зараз його сім'я перебуває у Ніжині. Вони сидять на вулиці біля ринку. "Дружина пішла у штаб, кажуть, там усіх реєструють і пропонують житло, де можна переночувати й відпочити".

Накрило хвилею

Ще один житель Ічні, Сергій, розповідає, що теж прокинувся о 3.30 ранку від вибухів. "Усе навколо тряслося. Ми швидко схопили документи, гроші — і в авто. Виїжджали двома автомобілями, взяли і батьків, і бабусю, і брата з дружиною й тестем. Від'їхали кілометрів 20, як нас накрило вибуховою хвилею. І вогненний гриб піднявся у небо!" — згадав Сергій.

"На заправках у Ніжині панує хаос, люди стоять на дорозі, дуже багато й у самому Ніжині. Ми заїхали у село Кулаківці, тут у нас родичі, то зупинилися у них. У соцмережах пишуть, що нібито згоріли два заводи. Але це неправда, хтось сіє паніку. Я дзвонив туди, нічого не згоріло. Снаряди розлітаються, стирчать із асфальту, біля будинків", — ділиться побаченим Сергій.

Джерело: Обозреватель

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...