Кіна не буде: Пів-Криму залишилося без електроенергії

Опори магістральних ЛЕП постраждали від вибуху.

Крим позбувся двох головних ліній електропередач. Ілюстрація:portal.lviv.ua

У результаті підривів електричних опор в ніч на 20 листопада виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання території тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської енергетичної системи (ДНЕС) ДП "НЕК" Укренерго ", передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

У п'ятницю, 20 листопада, близько 4 ранку на диспетчерський пункт ДНЕС надійшло повідомлення про відключення лінії 330кВ "Мелітополь-Джанкой" - однієї з чотирьох ліній електропередач, за якими здійснюється подача електроенергії на півострів.

"Спроби аварійного повторного включення і ручного повторного включення, вжиті диспетчером ДНЕС, до підключення лінії не привели. На місце події виїхала бригада служби ліній Мелітопольської ділянки Запорізьких магістральних електричних мереж і виявила, що одна з опор магістральної лінії пошкоджена - впала, очевидно, в результаті підриву", - повідомили на підприємстві.

Зараз місце пошкодження оточене. На місці події працюють фахівці силових структур.

У ДП "НЕК" Укренерго "також повідомили, що за аналогічних обставин сьогодні вночі через кілька хвилин після падіння опори ДНЕС, впала опора магістральної лінії 220кВ, в результаті чого виявилися виведеними з ладу 2 з 4 ліній енергопостачання Криму.

За неофіційними даними, на інших двох лініях також були проведені вибухи опор, однак вони не впали, тому енергозабезпечення півострова повністю не перервано.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...