В Україні зношені 60% електромереж: Як контролювати стрибки напруги

На ремонт державі необхідно 40 мільярдів доларів. Тому поки що доводиться захищатись від перепадів напруги самостійно.

Перепади напруги. Фото: Mastery of Building

В Україні частішають випадки перенапруги електрики, стрибки якої призводять як до поломок техніки, так і до великих пожеж. Приміром, так рік тому сталося у Полтавській області – від перенапруги зайнявся будинок, постраждали троє людей, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Також через перепади напруги перегорає техніка в мешканців багатоквартирних будинків. Загалом 60% українських електромереж зношені, а на ремонт країні необхідно 40 мільярдів доларів, яких зараз немає. Проблема, яка є нині найнагальнішою, – це блокування рахунків, як, наприклад, це відбувалося з "Київенерго", і неможливість проведення поточних ремонтів, щоб підтримувати мережі у належному стані.

Тож українцям доводиться захищати свою оселю самостійно, наприклад, киянин Олексій встановив вдома стабілізатор електрики, який допомагає уникнути збитків, адже такий прибор контролює стрибки електромережі і вирівнює їх.

"Стрибки він показує, але цей стабілізатор напруги відновлює нормальну напругу – до 220 після цих стрибків, тобто справно працює, я дуже задоволений", - говорить він. Коштує такий прилад від 500 гривень (найпростіший) до 60 тисяч - за трьохфазний стабілізатор. Також, у боротьбі зі стрибками напруги допоможуть спеціальні реле, які вимикають електрику, якщо в розетці змінюється напруга.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...