Знов затягувати паски: Очікується подорожчання електрики для населення

​В Україні продовжать дорожчати комунальні послуги, цієї осені і взимку ціна на електроенергію зросте до 30- 40%.

«Швидше за все, ціна на газ для населення підніматися не буде, але при цьому у регіонах до 25% може подорожчати опалення. Також варто очікувати подорожчання електроенергії близько 30-40% по всій країні. Відповідно борги за комунальні послуги зростатимуть. Якщо зараз борги складають 30 мільярдів гривень, то до весни дана сума виросте до 50 мільярдів», - про це у коментарі ГолосUA повідомив економіст Олександр Охріменко, передають Патріоти України.

Також за його словами, підвищення вартості скрапленого газу позначиться на зростанні цін на пасажирські перевезення і продукти. «У провінції практично весь транспорт їздить на скрапленому газі, перше що там станеться - підвищення цін на транспортні послуги починаючи від приватних пасажирських перевезень і закінчуючи підвищенням ціни у громадському транспорті. Подорожчання зрідженого газу - удар по соціально-незахищеним громадянам, оскільки почнуть дорожчати продукти. В результаті м'ясо - молоко на 10%, а картопля і інші овочі можуть подорожчати до 40%», - резюмував А. Охріменко.

Нагадаємо, з 1 вересня у Львові зміниться вартість проїзду у міському електротранспорті - квиток подорожчає на 50%. Рішення про підвищення тарифу сьогодні прийняв виконавчий комітет. Отже, квиток на проїзд у трамваях і тролейбусах коштуватиме 3 гривні, пільговий - 1,5 грн.

Через підвищення тарифу, кажуть у міській раді, до кінця року «ЛКП «Львівелектротранс» заробить додатково 8 млн грн, проте підприємство і надалі буде працювати у збиток.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...