Кінець "казки": Портников пророкує сумний фінал новомодному київському етно-поп-гурту, котрий погнався за російськими грошима

Чи збіг, що поряд з «записними» промосковськими «хохлами» на шоу "Песня года" потрапив молодий український гурт? Можливо Андрій Данилко, який традиційно бере участь у заході, зробив «медвежу послугу» колективу, котрий вподобав на конкурсі до «Євробачення»

Українським артистам, які отримують сьогодні запрошення виступити в Росії, пора засвоїти один простий нюанс — їхня музика нікому в країні східного сусіда не потрібна, в той час як потрібні вони самі, але задля наочного доказу того, що українська естрада залишається частиною "русского міра".

Такою думкою в Telegram-каналі поділився український журналіст і публіцист Віталій Портников, зазначають Патріоти України

"Те, що популярний український гурт KAZKA спростував можливість спільного виступу з представниками російської "попси" — хороша новина. Як і те, що прима української естради Софія Ротару, нехай і через п'ять років після початку війни Росії проти України, не відправиться брати участь в черговій московській збірній "солянці".

"Українські естрадні виконавці — від співаків до ді-джеїв — повинні, нарешті, зрозуміти одну дуже просту річ. Їхня музика в Росії нікому не потрібна. А потрібні вони самі — як наочний доказ того, що українська естрада залишається частиною "русского міра", що в кожному концерті на двадцять російських виконавців може знайтися один "хохол", якому ввічливо поаплодує зал. Звичайно, вони не можуть, як ми, але намагаються".

"У радянські часи українка Софія Ротару, чукча Кола Бельдій, "Пісняри" і Яак Йоала виконували важливу декоративну функцію — імітували братство народів навколо московського "Блакитного "Огонька". Але ніхто не сумнівався, що справжні пісні виконуються російською мовою московськими виконавцями, а всі інші "туземці" — лише здібні епігони цих же "справжніх" артистів. Ну а коли "туземці" переходили на російську мову, московський або новосибірський глядач благодушно зворушувався їхньому акценту: які смішні!"

"Але то були часи імперії, часи, коли Україна була окупована Росією не тільки культурно, а й прямим чином, коли вона була просто російською колонією. Навіщо українським артистам грати принизливу роль масовки "русского міра" я рішуче не розумію. Заради більшої кількості публіки? Заради грошей? Але ніяка публіка, ніякі гроші не замінюють самоповаги творчої особистості".

"А яка повага до себе може зберегтися, коли ти вкотре з'являєшся на сцені в компанії Баскова та інших Лоліт? Їхню готовність бути використаними власним режимом заради пропаганди "русского міра", заради вічного виконання нісенітниць під "фанеру" ще можна зрозуміти — вони свої серед своїх. Але в цій солянці, в цьому розсольнику вульгарності українським артистам не має бути місця".

Нагадаємо, що нещодавно автори хіта-мільйонника "Плакала", молодий український гурт KAZKA виявився у списку російського шоу "Пісня року", заявленого в Німеччині на весну 2019 року. Це дуже обурило українців. Коли ж ЗМІ один за одним почали поширювати цю новину, ім'я гурту зникло зі списків артистів, музиканти ж закликали слухачів вірити тільки офіційній інформації на сайті колективу.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...