Кінець світу скасовується: у Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь (відео)

Свідками чуда стали тисячі людей - храм був вщерть заповнений віруючими, як місцевими православними арабами, так і прочанами з різних країн.

Сходження Благодатного вогню у Єрусалимі. Фото:espreso.tv

30 квітня, близько 14:30 за київським часом, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Свідками чуда стали тисячі людей - храм був вщерть заповнений віруючими, як місцевими православними арабами, так і прочанами з різних країн.

Священний вогонь з'явився в кувуклії (невеличкій капличці, спорудженій, як вважається, над місцем поховання Ісуса) під час молитви патріарха Єрусалимського Феофіла, як це буває щороку напередодні православного Великодня.

Після сходження вогню, патріарх передав святиню віруючим, які запалили від неї зв'язки із 33 свічок - за віком Христа.

Сходженню вогню традиційно передувала складна церемонія: двері кувуклії опечатали великою восковою печаткою на знак того, що її огляд закінчено, і в ній немає нічого, що дозволило б Єрусалимському патріарху запалити вогонь звичайними засобами.

Як відомо, Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, і вважається святинею для віруючих. Існує повір'я, що у рік, коли Благодатний вогонь не зійде на землю, настане кінець світу.

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...