Кір атакує Україну: У МОЗ озвучили шокуючі дані про кількість хворих

Головна причина спалахів кору - низький рівень охоплення щепленнями протягом останніх років

Ілюстрація: narodna-pravda.ua

Протягом перших двох тижнів нового, 2018 року, в Україні на кір захворіли 1285 осіб - 856 дітей і 429 дорослих. Такими є дані центру громадського здоров'я МОЗ України, повідомляють Патріоти України.

"Одна дитина померла в Одеській області. МОЗ продовжує посилені заходи з вакцинації проти цього небезпечного захворювання", - сказано на сайті відомства.

За даними Міністерства охорони здоров'я, за минулий рік на кір захворіли 4782 осіб. Із початку спалаху від захворювання померло 6 осіб: 4 дітей та 2 дорослих, всі в Одеській області.

"Головна причина спалахів кору - низький рівень охоплення щепленнями протягом останніх років. У 2016 році менше половини українських дітей отримали щеплення проти кору за графіком. З вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ із реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоб захистити всіх дітей", - повідомляє МОЗ.

У Міністерстві також зазначають, що в 2017 році за допомогою посиленої вакцинації вдалося охопити 65,5% дітей від запланованих. Якщо говорити про планову вакцинацію, то за 11 місяців 2017 відповідно до національного календаря щеплень, 87,8% 1-річних дітей були вакциновані проти кору.

На початок січня 2018 залишок вакцин загалом по Україні становить 516 тис. доз, що загалом вистачає для завершення посиленої імунізації проти кору. У МОЗ надходять повідомлення про відсутність вакцини в деяких медичних установах із різних регіонів. На сьогодні наказом МОЗ здійснено перерозподіл вакцин у регіони, де її кількість була недостатньою.

"2 дози вакцини захищають від кору. Якщо дитина пропустила першу або другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу та отримаєте безкоштовне щеплення швидше. Для дорослих: якщо ви не були вакциновані проти кору, вам також рекомендується зробити щеплення. Це можна зробити в приватних клініках", - зазначають у відомстві.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...