​Кличко, ти обіцяв захищати Київ: Те що несміливо робили за Омельченка, «розігнались» за Черновецького, успішно довершують нині

Понад 90% об'єктів культурної спадщини не внесений до державного реєстру, чим активно користуються хижі забудовники, з негласного «благословення» міської влади

Екс-депутат Київради, активіст Олена Єскіна заявляє, що у столиці ще один історичний будинок опинився під загрозою знищення. Про це вона повідомила у facebook, зазначають Патріоти України.

"Розпочалося знищення історичного будинку на вул. Павлівській, 7. На жаль, цей унікальний київський будиночок як і понад 90% об'єктів культурної спадщини не внесений до державного реєстру, а отже кинутий державою напризволяще. Він є безцінний як елемент фонової історичної забудови", - написала Єскіна.

Вона додала, що, коли розпочали установку паркану, то відразу спрямувала запити до відповідних установ щодо правомірності проведення тут будівельних робіт.

"Але можу відразу заявити, що такі роботи є протиправними, оскільки суперечать чинному генеральному плану розвитку Києва. Тому спрямувала заяву про злочин і до правоохоронних органів різних рівнів", - написала Єскіна.

Судячи з інформаційного щита, тут планують звести готель

Вона закликала киян не допустити знесення стародавнього будинку по вулиці Павлівській, 7.

"Нещодавно вже знесли сусідній будинок по вулиці Дмитрівській, 60 і в цьому кварталі від історичної забудови вже скоро нічого не залишиться", - підсумувала активіст.

Уночі 19 жовтня невідомі спалили авто Єскіної. Паліями вона вважає "будівельну мафію" і каже, що вже не раз отримувала погрозити через свою діяльність.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...