"Когда мы вернемся": У мережу виклали зворушливе відео з нагоди Дня кримськотатарського прапора

Вірш кримської поетеси виконують глава Меджлісу Рефат Чубаров, актриса і режисер Галина Джикаєва, політв'язень Геннадій Афанасьєв, історик Гульнара Бекірова та громадський активіст Таміла Ташева.

Святкування Дня кримськотатарського прапора. Фото: Укрінформ.

З нагоди Дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня, 12 кримчан – політики, діячі культури, журналісти, громадські активісти – прочитали вірш кримськотатарської поетеси і журналістки Лілії Буджурової "Коли ми повернемося". Відео з виконанням віршів опубліковано на сайті Крим.Реалії, передають Патріоти України.

Зокрема, вірш Буджурової виконують глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, актриса і режисер Галина Джикаєва, політв'язень Геннадій Афанасьєв, історик Гульнара Бекірова, громадський активіст Таміла Ташева і глава проекту Радіо Свобода Крим.Реалії Володимир Притула. Відзначається, що вірш Лілії Буджурової "Коли ми повернемося" входить в однойменний збірник віршів, який був виданий "самвидавом" у 1989 році.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...