"Когда наши танки въедут в Москву": У РФ скасували виступ українського співака через "неприйнятні висловлювання"

9 лютого Захар Май мав виступити у Москві в клубі "Швайн".
Захар Май. Фото: соцмережі.

Концерти українського виконавця з американським громадянством Захара Мая скасували у Санкт-Петербурзі та Москві. Хоча один концерт у столиці Росії у виконавця поки ще запланований. 9 лютого Захар Май мав виступити у Москві в клубі "Швайн". Однак виступ там скасували. У дирекції клубу не пояснили причину такої відмови, передають Патріоти України із посиланням на "Дождь".

Натомість у санкт-петербурзькому клубі "Цоколь", де концерт мав відбутися 14 лютого, заявили, що концерт скасували через "неприйнятні публічні висловлювання музиканта", щоб уникнути "провокацій і розпалювання ненависті".

Через які саме висловлювання скасували концерт Захара Мая в "Цоколі", в клубі не уточнили. Там лише підкреслили, що причиною стали слова музиканта, "опубліковані днями в ЗМІ, які викликали широкий громадський резонанс".

Скоріш за все мова йде про матеріали у виданнях "Вести.ру", "Дни.ру" та "Комсомольская правда", де погляди музиканта називають русофобськими. І задаються питанням, чи виконає музикант пісню "Когда наши танки въедут в Москву". 25 лютого заплановано виступ музиканта в московському клубі "Гоголь". Про його скасування поки не повідомлялося.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...