Колонізація Марса: Як США планували жити у 2100 році (фото)

Дизайн цих поселень був представлений НАСА в 1975 році і є актуальним до цього часу.

Як США планували жити 2100 році. Зображення:  Rick Guidice / NASA Ames Research Center.

Сорок років тому в США вважали, що до 2100 року навколо Землі і інших планет буде створено безліч космічних колоній з умовами, максимально наближеними до земних. Дизайн цих поселень, представлений НАСА в 1975 році, був покликаний показати можливі способи освоєння людиною космосу і є актуальним досі. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Форма конструкцій - тороїдальна, циліндрична і сферична. Кожна станція обертається навколо своєї осі симетрії, створюючи таким чином штучну гравітацію. На найбільшу поміститься до мільйона осіб, її концепцію режисер Крістофер Нолан взяв за основу станції «Купер» у фільмі «Інтерстеллар».

Приклад тороїдальної колонії, що вміщає близько десяти тисяч чоловік. Будинки і люди розташовувалися б на віддаленій внутрішній стороні поверхні гігантської замкнутої трубки. Конструкція оберталася б навколо свого центру. На максимальному віддаленні від нього величина відцентрової сили буде найбільшою, в самому центрі вона дорівнює нулю. Цей принцип лежить в основі більшості проектів штучних космічних колоній.

Як відзначають експерти, створення подібних станцій, швидше за все, - справа далекого майбутнього.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...