"Коли африканці кричать "Слава Україні!" - це дуже позитивно та життєствердно" - Жан Беленюк

Культурний обмін між Україною та Руандою вдався, вважає спортсмен.

Жан Беленюк. Фото:http://nv.ua/

Відомий український борець греко-римського стилю та срібний призер Олімпіади в Ріо Жан Беленюк вважає, що вигуки "Слава Україні" у виконанні африканців є дуже позитивними та життєствердними. Про це він розповів у коментарі РБК-Україна, коментуючи свою поїздку до Руанди, передають Патріоти України.

"Культурний обмін між країнами вийшов. Коли наші люди кричать "Слава Україні", я не дуже це люблю, оскільки більше довіряю справам, а не словам. Коли ж бачиш подібне у виконанні африканців – це дуже позитивно та життєствердно", – наголосив спортсмен.

Також Жан підкреслив, що руандійці подарували йому три своїх національних костюми, натомість він привіз їм українські вишиванки.

"Щоб залишилася у нас всіх якась пам'ять про ці дні – частинка культури," – додав Беленюк.

Крім того, борець зазначив, що привіз з Руанди до України маски та інші цікавинки.

"Я просто набрав стільки речей, навіть три статуетки залишив там. Сподіваюся, мені їх довезуть. Перевага за багажем у мене була 10 кілограм. Я там проривався, кажу, хлопці, я несу культуру Африки в Україну! Ви повинні мене пропустити! І виходить, що я понабирав там статуеток, посуд з чорного дерева. А чорне дерево – воно ж важке та тоне у воді. Також привіз різні браслетики, підвіски, каву. Все одно багато не міг привести – місця не вистачило,"– резюмував темношкірий українець.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...