"Коли свистять кулі, рвуться снаряди, ти у бронежилеті і в шоломі падаєш і знову підіймаєшся", - медик, яка рятувала поранених бійців АТО під вогнем із "Градів"

Ірена каже, що робила тільки те, чому її вчили і задля чого наділа білий халат? Дівчинко, ти робила це під кулями, на полі бою. А цьому навчити неможливо. Слава тобі, Герою!

Медик Ірена Ломаківська виходила з оточення під "Градами" з півтора десятком поранених. Фото: twitter.com"Старший ординатор відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Хмельницького військового шпиталю капітан медичної служби Ірена Ломаківська Указом Президента України 2015 року була нагороджена орденом «За мужність» 3 ступеня. Тендітна, привітна, усміхнена, мила і надзвичайно жіночна анестезіолог-реаніматолог Ірена Ломаківська провела в зоні АТО 4 ротації у складі лікарсько-сестринської бригади, яка за призначенням надає першу лікарську допомогу пораненому на полі бою і евакуйовує його до медичного пункту батальйону", - про відважного медика з Хмельницького пише Андрій Агєєв в Народній Армії, інформують Патріоти України. Він продовжує:

"На моє запитання: «За що така висока нагорода? Що робили?» - вона відповіла: «А що ми тільки не робили!..»

- Під час боїв ми просто намагалися робити те, чого нас вчили і для чого ми одягнули білі халати. Рятували життя наших захисників, робили все, що могли, і навіть трошечки більше. В екстремальних ситуаціях, коли свистять кулі, рвуться снаряди, кричать й стогнуть поранені, ти у бронежилеті і в шоломі падаєш і знову підіймаєшся, втому не помічаєш, думки зосереджені на одному — встигнути допомогти, бо від цього залежить, чи буде в когось «завтра»! — пригадує капітан медичної служби. — Добре пам’ятаю серпень 2014-го. З бійцями 3-го батальйону 30-ї окремої механізованої бригади виходили з оточення у Степанівці, неподалік Амвросіївки. Потрапили під обстріл зі «Смерчів» і «Градів». З медичного персоналу я була одна на два санітарні автомобілі. А в нас майже півтора десятка важкопоранених солдатів і офіцерів. Дорогою до медичного пункту бригади в трьох з них, до того ж у різних автомобілях, час від часу відбувалися зупинки - припинялося серцебиття чи дихання. Іншим по дорозі крапельниці міняла, бігала під обстрілом з одного автомобіля у другий. Вражала мужність хлопців. У мене тоді було троє лежачих на ношах. Два хлопці, в одного з них була поранена права рука, а в другого — ліва, сіли обабіч лежачих і здоровими руками тримали їм пляшки до крапельниць.

Напевно, людські можливості невичерпні. Це вкотре доводить приклад відданості своїй справі героїні цього матеріалу. Жіноча душевність, теплота та милосердя в поєднанні з мужністю іноді здатні здійснити все, навіть неможливе!"

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...