Компромат на Порошенка особисто передав Міністерству юстиції США - Наливайченко

Колишній очільник СБУ наголосив, що на рівні Білого Дому є "чітке переконання і підтримка" розслідування корупції у вищих ешелонах влади України.

Валентин Наливайченко. Фото:http://politrada.com/

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко підтвердив, що він дійсно передав Міністерству юстиції США документи, що підтверджують причетність президента Петра Порошенка до корупції. Про це він сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Колишній глава СБУ повідомив, що дійсно в січні 2017 був у Вашингтоні, де спілкувався з перехідною адміністрацією Трампа.

"Дійсно, я передав документи для того, щоб і в Україні, і в США в рамках кримінальних справ були названі прізвища, назви офшорних компаній, а головне, щоб були покарані люди, які організували виведення і крадіжку грошей з України", - сказав Наливайченко.

Він наголосив, що на рівні Білого Дому є "чітке переконання і підтримка" розслідування корупції у вищих ешелонах влади України.

При цьому на питання, кому саме в Америці він віддав документи, Наливайченко відповів, що Міністерству юстиції США.

"Причому не просто віддав, а передав офіційно. Більш того, Мін'юст США офіційно підтвердив, що взяв документи на перевірку", - зазначив екс-глава СБУ.

Екс-глава СБУ зазначив, що документи про корупцію в органах влади в Україні були передані і в ГПУ. Він уточнив, що в зазначених документах фігурує президент Петро Порошенко, його соратник Ігор Кононенко і дані про їх офшори. Наливайченко зазначив, що документи були зібрані вже після того, як він залишив посаду глави СБУ.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...