"Кому не нравится - можете увольняться​": У школах Луганська змушують отримувати "паспорт ЛНР"

Тиск з використанням масованої пропаганди здійснюється як на вчителів, так і на старшокласників.

Паспорт "ЛНР". ілюстрація:glavpost.comВ окупованому Луганську вчителі на школярів старших класів чинять психологічний тиск, розповідаючи про переваги отримання так званих паспортів терористичної організації "ЛНР" після їх визнання країною-агресором РФ. Про це виданню LIGA.net повідомили сьогодні кілька старшокласників, передають Патріоти України.

"На классном часу учитель вела пропаганду и говорила, что теперь нужно в обязательном порядке получать "документы" в Луганске. На многих подействовало. Только два человека на всю школу решили получать украинские паспорта", - сказала учениця 9 класу Марія, ім'я якої змінено в цілях безпеки.

За її словами, в минулому році їх кількість була значно більшою. "Эйфория прям наступила по поводу признания этих "паспортов". Не понимаю, если честно", - додала школярка.

Вчителька однієї зі шкіл сказала виданню, що директор на зборах провела з викладачами "певну бесіду" з цього приводу.

"Кому не нравится, сказали - можете увольняться", - додала вона.

Як повідомлялося раніше 18 лютого країна-агресор Росія визнала дійсними "документи", видані терористами Донбасу і які засвідчують особу .

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...