"Кому це треба і хто це кришує?": Ірма Вітовська-Ванса обурена навалою російських артистів на театральні сцени Києва

Всі вистави російських артистів мають відбутися в столичному Жовтневому палаці (Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України).

Російські артисти пруть в Україну, як таргани. Фото: Фейсбук.

Відома українська актриса Ірма Вітовська-Ванца в соцмережі підняла важливе питання, пов'язане з російськими гастролерами в Києві. На сторінці в Facebook вона опублікувала афіші майбутніх цього року вистав за участю акторів з РФ, передають Патріоти України.

Як зазначено в афішах, всі вистави мають відбутися в столичному Жовтневому палаці (Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України).

"Я не знаю, хто і з якою метою це кришує! Питання до депутатів і Міністерства культури України ..." - обурилася Вітовська-Ванца.

Це повідомлення викликало ажіотаж в соцмережі. Багато українських інтернет-користувачі висловили своє обурення в коментарях.

"Культурних слів не підберу. Як таке лайно може Служба безпеки сюди пускати. Клейма ніде на цих "творців" поставити. Риторичні запитання. А що найжахливіше, знаходяться "українці", які це споживають", - зазначила Marina Kamenna.

"Війна ?! Ні, не чули", - додала Yaroslava Bratus.

"Як таргани лізуть", - вважає Тетяна Сафронова.

"У Харкові теж таких гастролерів вистачає", - додала Наталія Кошікова.

"Я теж шокована ... афіш купа висить", - поділилася Юля Смирнова.

"Уже стільки говорилося, що повинен бути якийсь наказ, який передбачає: всі, хто виступав в Криму, або в ОРДЛО - персони нон-грата в Україні. Причому відповідальність за перевірку цього повинна бути покладена на організаторів концертів, а за порушення - великий штраф. Ось, наприклад, на 8 березня анонсується концерт в КПІ "Лєйся Пєсня", які в минулому році в Донецьку разом з кабзоном славили "апалчєнців" і розповідали про "волчью стаю Майдана". Інакше і далі будемо ганятися за цими кришувальниками" , - прокоментував Сергій Лавренюк.

Як пояснила в коментарі прес-секретар міністра культури Євгена Нищука Юлія Даценко, Жовтневий палац, в якому заплановані спектаклі, не знаходиться у сфері управління Міністерства культури України.

"На жаль, ми не маємо впливу на їх репертуарну політику. На жаль, підкреслюю. Цей заклад підпорядковується профспілкам і питання треба ставити до них. Адже це не перший раз і ніщо їх не вчить ... Тому не треба іронії, треба розбиратися спочатку . Про заборону в'їзду - сподіваємося, що відреагує СБУ. Завтра зверну увагу колег, може допоможе наш лист-звернення до них ", - зазначила вона.

Повідомленням Ірми Вітовської-Ванци поділився і відомий український продюсер Олександр Ягольник.

"Культурний наступ ватників триває по повній." Русскій мір "програє на фронті, але прекрасно компенсує все в гуманітарній сфері ...", - зазначив він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...