"Комуняку геть": У Львові повалили пам'ятник комуністичному діячеві (фото)

Скульптуру забрало на зберігання ЛКП "Дністер". Справу передали слідчо-оперативній групі Сихівського відділку поліції.

Фото:Захід.нет

У Львові невідомі скинули пам'ятник комуністичному діячу Юрію Великановичу. Про це пише Zaxid.net, передають Патріоти України.

"На вулиці Мишуги, 30 біля парку Залізна вода, невідомі пошкодили пам'ятник: написали червоною фарбою на постаменті "Комуняку геть", а саму фігуру скинули на землю", - йдеться в повідомленні.

Скульптуру забрало на зберігання ЛКП Дністер. Справу передали слідчо-оперативній групі Сихівського відділку поліції.

Так виглядав монумент до повалення:

Юрій Великанович народився у місті Турка на Львівщині в 1910 році. У Львівському університеті познайомився з комуністичними ідеями та вступив до Комуністичної партії Західної України.

1936 року приєднався до інтербригад, що воювали в громадянській війні в Іспанії на боці республіканців. Належав до роти імені Тараса Шевченка. 4 вересня 1938 загинув у бою на річці Ебро. 1982 у Львові йому спорудили пам'ятник. Був зображений в уніформі солдата інтербригад.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...