Конфіскований у росіянина на естонській митниці меч вікінгів відправиться до Києва, а не в Москву

Древній меч був знайдений на території Волинської області, а при перетині естонсько-російського кордону його конфіскували митники.

Древній меч вікінгів. Фото: sokrytoe.net.Меч епохи вікінгів, який був виявлений митниками на естонсько-російському кордоні, буде повернуто в Україну, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Експертиза показала, що іржавий меч відноситься до епохи вікінгів. Він був зроблений в 10-11 ст. Старший інспектор по археології департаменту охорони пам'яток старовини Неллі Кангерт заявив: «Оскільки меч був виявлений на Україні, Естонія поверне його країні, де його виявили». Однак для цього відповідні органи повинні ініціювати процедуру повернення.

Ймовірно, меч був знайдений на території Волинської області. Як він потрапив на територію Росії поки невідомо.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що стародавню зброю співробітники податково-митного департаменту виявили під час огляду одного з вантажних автомобілів на кордоні Естонії з Росією.

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...