Конфлікт інтересів та блага демократії: Чому депутатство в США за українськими мірками втрачає будь-який сенс, - блогер

При розгляді закону американські депутати зустрічаються з різними експертами, групами і лобістами в місті. Їм надходять численні дзвінки та листи від виборців, які просять проголосувати за або проти.

У міській раді 300-тисячного Піттсбурга аж 9 (!!!) депутатів. Фото: panorama.am.

У міській раді Піттсбурга, другого за розміром міста в Пенсільванії, аж 9 (!!!) депутатів. На близько 300 тис жителів. При розгляді закону вони зустрічаються з різними експертами, групами і лобістами в місті. Їм надходять численні дзвінки та листи від виборців, які просять проголосувати за або проти. З ними всіма говорять. А потім депутат голосує. Про це пише на своїй сторінці в Фейсбуці Оксана Коваленко, передають Патріоти України і цитують Нескучные новости:

"Еще ремарка - им не запрещено продолжать вести свой бизнес. НО. Если депутат или жена/брат/сват депутата имеет личную заинтересованность в законе, депутат заявит об этом и не будет участвовать в голосовании.

Это касается и например выбора компании, которой город закажет ту или иную услугу. Если близкие к депутату люди имеют отношение к компании, которая хочет такую услугу выполнить, именно об этом скажет перед голосованием и не будет в нем участвовать....

То же самое касается и более высокого уровня - депутатов совета округа или совета штата. На уровне Конгресса конкретно этот вопрос мы не задавали.

В общем, по украинским меркам депутатство в США теряет какой-либо смысл.

И ещё каждому депутату выделяется по 700 тысяч, которые он распределяет на потребности своих районов, грубо говоря. Изучаются обращения всех общин районов и тогда принимается решение. За использование денег все отчитываются.

Хочу такое в Киеве. И активных сознательных избирателей тоже хочу)))".

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...