Королівське меню: Що на сніданок у Єлизавети ІІ (фото)

​Шеф-кухар королівської сім'ї розповів, чому віддає перевагу на сніданок, обід і вечерю Єлизавета II.

Єлизавета ІІ. Фото: press.coop-ua.org.

Багато хто уявляє, що монархи харчуються виключно делікатесами або елітними солодощами. Однак, чи так це? Даррен МакГрейд, колишній шеф-кухар королівської кухні розповів, що насправді британська королева - зовсім не гурман, на відміну від принца Філіпа, який дуже любить смачно поїсти, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Двічі на тиждень шеф-кухар королівської сім'ї Марк Фланаган погоджує меню з королевою і уточнює, чого вона бажає скуштувати найближчі дні. Ось як виглядає звичайне меню Її Величності.

Сніданок

Королева починає свій день з чашки чаю Earl Grey (без молока і цукру) з бісквітом або печивом.

Потім вона, як правило, снідає фруктами і зерновими пластівцями (особливо небайдужа королева до марки Special K).

Іноді, правда, вона снідає тостами і мармеладом або, в особливих випадках, омлетом з копченим лососем і трюфелями. При цьому, королева Єлизавета віддає перевагу коричневим яйцям, тому що вважає, що вони кращі на смак.

Обід

Перед обідом королева приймає аперитив з джина і Dubonnet (вина на основі аперитиву) з скибочкою лимона і великою кількістю льоду.

Її Величність любить на обід рибу з овочами або смажену курку з салатом. МакГрейд уточнив, що її улюблена страва - м'ясо гриль зі шпинатом або кабачками. Коли королева обідає одна, вона ніколи не їсть картоплю, рис і макаронні вироби.

Полудень

Саме полуденок найбільше схожий на сцену з «Маленької принцеси». Королева ніколи не пропускає щоденний післяобідній чай з бутербродиками, булочками та її улюбленими тортами.

За словами МакГрейд, Єлизавета II зазвичай вимагає два види сендвічів з огірком, копченим лососем, яйцями з майонезом, шинкою і гірчицею. Вона також любить крихітні бутерброди з малиновим варенням.

Вечеря

У той час, як деякі джерела стверджують, що Її Величність вважає за краще «невимушену їжу в вигляді ягняти, печені з яловичини, баранини, куріпки або лосося» на вечерю, інші кажуть, що королева зазвичай просить на вечерю печеню або гельський стейк, приготований з філе яловичини і оленини під соусом з грибів, вершків і віскі. Іноді Єлизавета запиває це сухим мартіні, але ніколи не п'є вино.

Десерт

А закінчує свій день королева Єлизавета на світлій і свіжій ноті - полуницею, вирощуваної в замку Балморал і солодкими білими персиками, вирощеними в теплицях Віндзорського замку. Іноді до фруктів також додається трохи шоколаду, який дуже любить королева.

А запиває улюблені фрукти Її Величність келихом шампанського (природно, кожен день відкривають нову пляшку).

Ухилянт матимуть вибір між запливом через Тису та наверненням у "Свідки Єгови"? Верховний суд дав тлумачення, за яких умов можна відмовитися від мобілізації через релігійні переконання

четвер, 9 травень 2024, 0:55

Верховний суд назвав критерії, яким має відповідати військовозобов’язаний, щоб він мав змогу відмовитися від мобілізації через релігійні переконання. . Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на портал "Судова влада України". . Верховний суд сформ...

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...