Корупція і грабунок: У Червоному Хресті інвалідні коляски ... здавали в оренду

Transparency International Ukraine повідомили про факти торгівлі гуманітарною допомогою в Товаристві Червоного Хреста України.

Transparency International Україна розслідує корупцію в Червоному Хресті. Фото: news-cloud.net.

У Товаристві Червоного Хреста України ведуться перевірки на предмет корупції, йдеться в прес-релізі неурядової організації "Transparency International Ukraine" (ТІ). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Після того, як волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, ми (Transparency International Ukraine) закликали правоохоронні органи, Міністерство охорони здоров'я України, а також партнерів Товариства втрутитися в ситуацію і звернути увагу на оприлюднені викривачами факти корупції", - йдеться в повідомленні.

У прес-релізі наголошується, що Товариство ініціювало під тиском громадськості внутрішні перевірки. За результатами внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації Товариства Червоного Хреста (КМО ТЧХУ) був звільнений її глава Гусєв Н.П. Пізніше на засіданні правління КМО ТЧХУ був звільнений глава Солом'янської районної організації, також подано заяву на звільнення за власним бажанням головою Печерської районної організації м Київ.

Крім звільнення керівників двох місцевих організацій, було вирішено оголосити догану главам Деснянської, Оболонської та Печерської районних організацій, а за неналежне ведення роботи оголосити попередження головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинської і Шевченківської районних організацій.

Триває перевірка в Одеській ОТЧХУ, в якій бере участь волонтер Transparency International Ukraine. В Одесі в привласненні гуманітарного вантажу з Швейцарії підозрюється голова обласної організації ТЧХУ Тамара Барнич. На час проведення перевірки Т.Барнич відсторонена від виконання своїх обов'язків. Також в Одесі триває кримінальне розслідування з цього приводу.

Починаючи з кінця січня в ТІ звернулися кілька викривачів, які додатково повідомили про факти здачі в оренду колясок для інвалідів, про бездіяльність патронажних сестер за бюджетні кошти, про продаж гуманітарної допомоги.

Transparency International Ukraine закликає всіх, хто зіткнувся з корупцією в Товаристві Червоного Хреста України, повідомляти про це на сайті anticorruption.in.ua і на електронну пошту speak@ti-ukraine.org.

"Ми зацікавлені в тому, щоб очистити від корупції не тільки владні структури, а й громадський сектор. Transparency International Ukraine вважає, що наживатися на бідних - неприпустимо, і буде робити все, щоб цьому запобігти", - підкреслюється в прес-релізі.

З вікна військового ліцею у Львові випав 14-річний курсант - деталі трагедії

понеділок, 29 квітень 2024, 18:38

У неділю, 28 квітня, з вікна третього поверху Львівського ліцею ім. Героїв Крут випав 14-річний курсант з Запоріжжя Інформацію "Еспресо.Захід" підтвердив начальник ліцею ім. Героїв Крут полковник Юрій Гусар, передають Патріоти України. За словами полко...

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...