Країна страху: опубліковані знімки СРСР від французького фотографа

Анрі Картьє-Брессона називають батьком фоторепортажу і фотожурналістики.

Спортивний фестиваль у Москві. Фото:http://fototelegraf.ru/

Француз Анрі Картьє-Брессон в 1954 став першим закордонним фотографом, який відвідав СРСР після смерті Сталіна. За своє перебування в країні він зробив велику кількість приголомшливих знімків. Його авторські знімки в 1955 році опублікували в спочатку журналі "Life", а потім і в окремому фотоальбомі "Москва". Це були одні з перших західних публікацій про Радянський Союз після Другої Світової Війни, передають Патріоти України з посиланням на ФотоТелеграф.

"Картьє-Брессон не був щасливий в нашій країні. Коли кілька років тому він давав мені інтерв'ю, то, заговоривши про Москву, перейшов на шепіт і прикрив долонею мікрофон. Причому він не повідомляв нічого страшного або секретного. Просто в ньому з сімдесятих років живе страх, звичка весь час щось приховувати, говорячи про Радянський Союз чи Росію", - розповіла директор Московського Будинку Фотографії Ольга Свіблова.

Анрі Картьє-Брессон (22 серпня 1908 - 3 серпня 2004) - французький фотограф, видатний майстер реалістичною фотографії XX століття, фотохудожник, батько фоторепортажу і фотожурналістики.

Москва

Відкриття ВДНГ у Москві

Святкування 1 травня у Ленінграді

Купівля капелюшка у будинку ленінградської торгівлі

Дозвілля радянських дітей

Ранок на Красній площі

Черга до Мавзолею

Московська школа у 1954 році

Булочна у Москві

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...