Київ 1955 року: Добірка архівних фотографій

Може, хтось впізнає на світлинах своїх дідусів та бабусь?

Блогер Никола Тесла наприкінці квітня 2015 року опублікував у своєму ЖЖ знімки, які зробив його дідусь в 1955 році на фотоапарат «Зоркий» з об`єктивом «Индустар-22» 3,5/50. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Клуб корінного киянина" у "Фейсбуці".

"Так сталося, що знімки так і залишились на плівці і не були надруковані. І тільки через 60 років онук відцифрував їх. Перед нами щойно відбудований Хрещатик та будівля колишнього дворянського зібрання (згодом на її місці побудують будинок Профспілок), ЦУМ, Оперний театр на фоні якого стоїть симпатичний МАФ, пам`ятник Тарасу Шевченку та декілька фоток місце на яких точно ідентифікувати не вдалось.

Та найцікавішим для мене стали кияни, що випадково потрапили в кадр, їх вираз обличчя, одяг... Як жили вони в ті роки, про що мріяли? А можливо хтось впізнає на світлинах своїх пращурів?", -йдеться у дописі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...