Країна, вільна від орків: Українці блокують російські фури на кордоні з Білоруссю (відео)

Волинь підхопила естафету Закарпаття і виходить на дороги, щоб не пускати на українську землю російські фури, які прямують з білоруської території.

Скрін відео

Білоруські митники заявили, що готові до акції, і пообіцяли "додаткові заходи". На пропускному пункті "Домачево", що у Волинській області України, біля білоруського кордону і білоруського пропускного пункту "Мокрани" близько півсотні українських активістів блокують в'їзд в Україну вантажівок з російськими номерами, а також машин, які везуть російські товари. Про це повідомляє канал 112 Україна, інформують Патріоти України.

"На білоруському кордоні також розвертають машини,оскільки вони знають про цю акцію. Активісти кажуть, що будуть повертати фури, поки росіяни не повернуть полонених".

Ініціатори акції - це представники громадських організацій та демобілізовані учасники конфлікту на сході України. Вони збираються зробити акцію безстроковою, "поки влада не прислухається до вимог і не зрозуміє, що не треба пускати російські товари".

Білоруський Прикордонний комітет раніше заявляв, що знає про акцію і " вживатиме, при необхідності, додаткові заходи контролю". Білоруська сторона інформує водіїв вантажівок з російськими номерами про акцію і направляє їх на інші пункти пропуску, розповідав російському агентству ТАСС прес-секретар Держприкордонкомітету Олександр Тищенко.

Акція біля білоруського кордону - не перша і не єдина. Українці також блокують російські вантажівки на перевалах, що ведуть в Закарпаття з інших регіонів України, не пускають їх в Європу. Участь в акції беруть «Правий сектор», «Карпатська Січ», Союз учасників бойових дій на сході, «Побратими України місто Ужгород» і волонтерський корпус «Азова». Спочатку акцію називали «ввічливою блокадою», а пізніше, на честь символу Закарпаття, - «Ведмежою».

За словами журналістки Алли Хаятoвoї, яка допомагає в організації блокади в Закарпатті, в рамках акції пропускають вантажівки з білоруськими, латвійськими та іншими номерами, а також російські вантажівки, які заїжджали в Україну з Європи:

"Будь ласка, заправляйтеся тут, залишайте гроші, проїжджайте, і головне - не повертайтеся", - додала вона.

Все для фронта, все для перемоги: Український виробник пластикової тари залучив ветеранів авіабудування та організував виготовлення далекобійних БПЛА

вівторок, 30 квітень 2024, 9:05

В ангарі на заході України кілька десятків робітників збирають безпілотники, які використовують для нанесення ударів в далекому тилу Росії, оповідає Своїм читачам The Wall Street Journal . Власник заводу з виготовлення дронів попросив не розголошувати...

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...