Хіти тижня. "Даю вам годину": На Волині московський священик стріляв по односельцях за перехід до ПЦУ

Настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях.

Протоієрей УПЦ МП Володимир Гелета погрожував розстріляти людей. Фото: Фейсбук.

У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині стався конфлікт навколо Свято-Миколаївського храму, громада якого днями перейшла до єдиної помісної Православної церкви України. Про стрілянину в селі повідомляє відділ комунікації поліції Волинської області, передають Патріоти України.

"Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби «102» поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих житель здійснив декілька пострілів, ймовірно, із рушниці в сторону односельців», - йдеться у повідомленні.

Поліція зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку. На місці події працюють керівництво ГУНП в області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група. Про подробиці інциденту у Facebook повідомив його свідок Тарас Висоцький.

«О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: «Я стріляю», а також «Даю годину і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли», - стверджує Висоцький.

Також він інформує, що вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. Пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт. Раніше Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід до єдиної помісної церкви проголосували 390 членів жидичівської релігійної громади.

У Волинській єпархії УПЦ (МП) називають випадок «рейдерським захопленням». Заявляють, що, не отримавши ключів від храму, активісти зрізали замок болгаркою і стали проводити інвентаризацію цінностей. Клірик храму ієрей Роман Гелета стверджує, що при сутичках біля храму постраждали його дружина і мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети. Слід нагадати, що уже близько 340 парафій Московського патріархату перейшли до Православної церкви України, але процес штучно стримується.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...