Країни Європи і несподівані маршрути: Стало відомо, куди і за чий рахунок літають у відрядження народні депутати (інфографіка)

Рекордсменами по подорожах стали депутати, які є делегатами України в ПАРЄ.

Ілюстрація:up2you.kiev.ua

На закордонні відрядження депутати парламенту в 2015 році витратили 7,4 млн гривень. В основному вони відвідували країни Європи, але були і деякі несподівані маршрути. Про це пишуть Вести з посиланням на офіційну відповідь апарату Верховної Ради, зазначають Патріоти України.

Рекордсменами по подорожах стали депутати, які є делегатами України в ПАРЄ. Найчастіше літали до Франції, Бельгії, США, Нідерландів, Ізраїлю і Туреччини.

Але крім цього, наприклад, глава комітету ВР з соцпитань Людмила Денисова відвідала В'єтнам, нинішній генпрокурор Юрій Луценко - Китай, а нардеп від "Батьківщини" Іван Крулько - південноафриканську Замбію.

Депутати розповіли, що гроші за поїздки їм повертають не завжди. Але в основному Рада оплачує переліт і проживання, а також видає добові - на непередбачені витрати.

"Сума складається з вартості квитка та готелю. Після поїздки всі повинні відзвітувати в бухгалтерії Ради з чеками за готель і посадковими талонами. Правда, частину витрат можна оплатити з "депутатських", - розповіла депутат від БПП Світлана Заліщук.

Для кожної країни видаються різні добові. Наприклад, за постановою Кабміну, в Страсбурзі ця сума становить від $50 до $170, Японії - від $50 до $250, Монголії - від $39 до $79.

Екс-нардеп Тарас Чорновіл розповів, що раніше з закордонними польотами було більше дисципліни: для компенсації спікер повинен був підписати офіційну відрядження.

"А всі офіційні польоти спікера Ради супроводжувалися кількома депутатами - керівниками груп міжпарламентської дружби. Крім того, існувала система бартеру: вони приймають нас за свій рахунок, а ми їх - за свій", - розповів він.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...