Красива Україна: Колоритне закарпатське село потрапило у рейтинг унікальних місць країни (фото)

Колочава – найбільше село Закарпатської Верховини. Його ще називають селом музеїв.

Село Колочава. Фото:art-line.in.ua

Екватор літа вже минув, а ви досі не відпочивали? Одне з видань запропонувало цікаві місця в Україні, де можна цікаво і недорого набратися натхнення і вражень. Серед запропонованих варіантів є і одне закарпатське село – Колочава. Про це повідомив 24-й канал, передають Патріоти України.

На що дивитися: Колочава – найбільше село Закарпатської Верховини. Його ще називають селом музеїв. Адже в Колочаві працює десять музеїв, а в проектах заплановано ще декілька. До слова, за легендою назва села пов’язана з тим, що болотиста земля тут "чавкає" під ногами.

На горі Стримбі (1719 м) розташований унікальний заклад – "Школа вівчарства". Під керівництвом досвідчених вівчарів тут можна виганяти отару на випас, подоїти овець, зварити вурду (сир, який готують із сироватки та овечого молока), бринзу, приготувати вівчарську юшку. А познайомитися із колочавською фауною можна у колибі-музеї: там представлені опудала багатьох карпатських звірів. Є в Колочаві й унікальний птахопарк Василя Макара, який налічує близько 2 тисяч різних папуг та дивовижних голубів. Тож у Колочаві, на правду, є на що подивитися.

Як повідомлялося раніше, у Херсонській області є рожеві озера, багаті натуральною морською сіллю.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...