Україна, що заворожує: Рожеві озера замінюють місцевим Мертве море (фотофакти)

Помилуватися природною красою рожевих озер можна лише у двох куточках Херсонської області.

Рожеві озера України. Фото: fakty.ictv.uaВ Херсонській області є рожеві озера, багаті натуральною морською сіллю, пишуть Патріоти України з посиланням на "Маловідому Україну" у facebook.

Вода в озерах стає рожевою завдяки живучої мікроводорості Дуналиелла Саліна. Унікальні властивості води озера сприятливо позначаються на роботі дихального, травного та сечостатевого трактів.

Чим спекотніше літо, чим більше випаровується з озера води, тим насиченішою стає ропа – якщо нормальна концентрація солі в морській воді близько 1%, то в стоячих водоймах вона досягає 30-35%. І тоді ропа стає рожевою, майже червоною, а на всьому, що вона омиває, виростають білі блискучі кристали солі, як сталактити в печерах. Помилуватися цими природними красотами можна в двох куточках Херсонської області: на південно-заході біля Кінбурнської коси та в районі Генічеська, в районі Арабатської стрілки.


Захищав Україну та кожного з нас: На війні загинув стрілець-санітар із Харківської області

понеділок, 6 травень 2024, 20:14

Під час захисту України на Донецькому напрямку загинув воїн 54-ї бригади. Це сталося 10 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Верхньокам’янське Бахмутського району Донецької області. Олег Куров був стрільцем-санітаром механізованого відділення мех...

Українцям за кордоном знову почали видавати паспорти: Ось хто в пріоритеті

понеділок, 6 травень 2024, 19:50

Закордонні підрозділи ДП “Документ” відновили видавання паспортів громадянам України в тестовому режимі. Про це повідомили на сайті підприємства, передають Патріоти України. Паспорти видаватимуть насамперед “соціально вразливим категоріям громадян”, як...