Мешканця Херсонщини засудили до 5 років в'язниці через мітинг проти мобілізації

Едуарда Коваленка затримали прямо в залі суду і надягли на нього кайданки.

Виступ Коваленка на мітингу. Фото:http://www.vizit.ks.ua/У понеділок, 15 травня, районний суд Генічеська засудив місцевого жителя Едуарда Коваленка до п'яти років в'язниці за мітинг проти мобілізації 27 січня 2015 року. Про це повідомляє місцевий сайт Новий візит, передають Патріоти України.

Коваленко звинувачувався за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

Виступаючи перед присутнім на мітингу, Коваленко виставив ультиматум, що в разі продовження мобілізації вони перекриють дороги, захоплять військкомат, міліцію та інші органи влади. Після цього, стосовно Коваленка було заведено кримінальне провадження.

Незважаючи на заклики на антиукраїнських і сепаратистських ресурсах підтримати Коваленка, ніхто на засідання не прийшов. Суд відбувся в присутності сторін процесу, журналістів і двох сусідів обвинуваченого, які принесли йому речі.

Суддя зачитала вирок, в якому лідер фейкової партії "СПАС" визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення з покаранням - п'ять років позбавлення волі. Саме такий термін просив представник прокуратури, хоча максимальне покарання за цією статтею - вісім років.

Коваленка затримали в залі суду і надягли на нього кайданки.

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...