Кремлівський агент: Боєць "Азова" із Владивостока виявився російським шпигуном

Головним завданням Філіппова були збір і передача в "ДНР" інформації про "нацистські" українські батальйони (зокрема, про "Азов", де він "служив"), відомостей про їх фінансування, постачання з-за кордону для ЗСУ техніки і озброєнь.

Перебіжчик з Росії Олексій Філіппов виявився шпигуном. Фото:http://www.bbc.com/ukrainian/

Російський спецназівець Олексій Філіппов, який воював в українських батальйонах "Азов" і "Правий сектор", виявився шпигуном РФ. Про це повідомив росіянин Олександр Жучковський, що займається переправленням "добровольців" з Російської Федерації на Донбас, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Деякі російські військові як Олексій Філіппов, вирішили продовжувати "службу" в рядах ЗСУ або нацистських батальйонів, щоб поставляти нам інформацію і вести диверсійно-підривну діяльність. Олексій Філіппов приєднався до національно-визвольної боротьби на Донбасі в кінці 2014 року.

Закидання Філіппова було проведене в січні 2015-го, він перетнув кордон РФ з Сумською областю України та заявив про себе як про добровольця, який перейшов на бік України для боротьби зі злочинною російською владою", - повідомив Жучковський.

За його словами, головним завданням Олексія були збір і передача в "ДНР" інформації про "нацистські" українські батальйони (зокрема, про "Азов", де він "служив"), відомостей про їх фінансування і постачання, постачання з-за кордону для ЗСУ техніки і озброєнь, про переміщення і дислокацію сил та засобів противника.

"Філіппов став, напевно, найуспішнішим "агентом під прикриттям", справжнім партизаном на окупованих територіях "Новоросії", нашим "Штірліцем", - каже Жучковський.

Він зазначив, що головний успіх Філіппова був не тільки в цінності інформації, яку він надавав і в результаті здійснюваних ним диверсій, але і в тому, що йому вдалося повністю "увійти в образ", стати для українців своїм.

За даними Жучковського, в кінці квітня цього року Олексій повідомив з Києва, що він сильно ризикує, найближчим часом можливе його розкриття. Після цього шпигуна повернули в Росію.

Пів мільйона гривень за газову плиту! Стало відомо, кому з українців загрожує "космічний" штраф

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:50

Українцям, що встановили газові плити та колонки, загрожують штрафи до 500 тисяч гривень. Це станеться у разі виявлення порушень під час обліку та використання природного газу, передають Патріоти України. Лише у Дніпропетровській області (включно з мі...

Щебетала на вулиці з подружкою російською мовою: У Варшаві літня пара плюнула в обличчя та побила білоруську... прийнявши її за українку

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:40

У Варшаві побили громадянку Білорусі, через те, що та на аулиці розмовляла російською. Дівчину, вочевидь, сплутали з українкою, оскільки агресивна пара вигукувала, щоб жертва булінгу "поверталася до України", повідомляє видання wprost.pl. Далі полька н...