Кров Папи: З Кельнського собору вкрали реліквію

В світі виставляється лише 3 подібні реліквії і кожна з них була хоч раз вкрадена, однак рано чи пізно пропажу знаходили.

Кельнський собор. Фото: ae11.me.

З Кельнського собору вкрали реліквію - знаменитий Кельнський собор став жертвою грабіжників у ніч проти 5 червня. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"З Кельнського собору вкрадена реліквія з краплею крові святого Папи Іоанна Павла II", - йдеться у повідомленні.

Повідомляють, що пропажу рано вранці неділі помітила відвідувачка собору.

"Відріз тканини з краплею крові померлого Папи з 2 квітня 2005 року зберігався в скляній скриньці у, так званому, релікварії. Він був пригвинчений в спеціальній ніші в стіні біля основи скульптури, присвяченій візиту Іоанна Павла II в Кельнcький собор в листопаді 1980 року", - повідомляють у матеріалі.

Служителі собору зазначають, що сам матеріал практично нічого не коштує, але моральна втрата вкрай велика. Вони закликали злодіїв повернути реліквію.

Цікаво, що в світі виставляється лише 3 подібні реліквії і кожна з них була хоч раз вкрадена, однак рано чи пізно пропажу знаходили.

Святий Іоанн Павло II (у миру Кароль Юзеф Войтила) був предстоятелем Римо-католицької церкви з 1978 по 2005 рік. До лику святих був зарахований в квітні 2014 року нинішнім понтифіком Франциском.

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...