Кривавий Пастир "обікрав": Депутат від "Опоблоку" хоче повернути гроші, вирахувані з його зарплати на допомогу ЗСУ в 2014-му (відео)

Василь Німченко програв справу в судах двох інстанцій. І тільки у Вищому адміністративному суді раптом знайшов підтримку.

Василь Німченко. Фото: соцмережі.

Депутат від "Опозиційного блоку" Василь Німченко (колишній заступник голови Конституційного суду України), який за сумісництвом є заступником В. Медведчука у Всеукраїнському громадському русі "Український вибір - право народу", подав позов до суду з вимогою доплатити йому "несправедливо недоплачену зарплату", яка була спрямована в умовах російської агресії на потреби армії. Про це заявила депутатка від "Народного Фронту" Тетяна Чорновол, повідомляють Патріоти України із посиланням на Цензор.НЕТ.

Німченко, наполягаючи, що народних депутатів незаконно позбавили надбавок, доплат і премій, програв справу в судах двох інстанцій. І тільки у Вищому адміністративному суді знайшов підтримку.

На останньому засіданні вже ліквідованого Вищого адміністративного суду колегія у складі суддів Швець В.В., Загородній А.Ф. і Заїка М.М. винесла рішення підтримати свого колишнього колегу Німченка і повернути справу на повторний розгляд, погодившись, що зарплата народного депутата важливіша, ніж зарплата солдатів і офіцерів, які ціною своїх життів захищали Україну.

Нагадаємо, в умовах початку російської агресії, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов ініціював перерозподіл бюджетних витрат з метою значно збільшити фінансування потреб оборони країни. Так, з метою економії і перерозподілу бюджетних коштів, своїм розпорядженням Турчинов обмежив розмір заробітної плати народних депутатів, позбавивши їх усіх надбавок, доплат і премій в 2014 році. Тоді зарплата нардепа становила трохи більше шести тисяч гривень на місяць.

Рішення Турчинова про обмеження розміру зарплат народних депутатів України було скасовано наступним керівництвом ВРУ. Зараз дохід народного обранця разом з компенсацією депутатських витрат становить у середньому близько 60 тисяч гривень. Але, як бачимо, депутати від "Опоблоку" вважають, що їм і цих грошей недостатньо і намагаються відсудити у держави компенсацію за "незаконне" обмеження зарплати, яке відбулося в умовах військової агресії РФ 2014 року.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...