Куховарська книга Сальвадора Далі з пікантними ілюстраціями вразила мережу (фото)

У 1973 році Сальвадор Далі випустив у світ власну кулінарну книгу під назвою «Les Diners де Гала».

Сальвадор Далі - іспанський художник, графік, скульптор, режисер. Ілюстрація до книги «Les Diners де Гала».

Не всі знають, що в перервах між епатуванням публіки прогулянками з мурахоїдом або ж читанням лекцій в водолазному костюмі, великий художник-сюрреаліст Сальвадор Далі встиг випустити куховарську книгу. Зміст цього «шедевра кулінарного мистецтва» в повній мірі відобразило візуальний талант, відмінне почуття гумору автора і зневагу до загальноприйнятих норм. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Куховарська книга Сальвадора Далі з його власними ілюстраціями.

У 1973 році Сальвадор Далі випустив у світ власну кулінарну книгу під назвою «Les Diners де Гала». У передмові автор радив не заглядати всередину тим, хто активно займається підрахунком калорій, тому що його страви призначаються тільки для «свята живота».

Илюстрація з книги Les Diners de Gala.

Збірник Далі містить в собі 136 рецептів і розділений на 12 глав, кожна з яких супроводжується обговоренням тих чи інших продуктів, починаючи від молюсків і закінчуючи афродизіаками. Дуже своєрідно Далі висловився з приводу шпинату: «Я вважаю за краще їсти тільки те, що має чітку і зрозумілу форму. Я ненавиджу цей мерзенний і принизливий овоч під назвою шпинат, тому що він такий же безформий, як і свобода ».

Илюстрація Сальвадора Далі с эротичним підтекстом.

Ось, наприклад, рецепт коктейлю «Казанова» від епатажного сюрреаліста:

  • Сік 1 апельсина
  • 1 столова ложка гіркого лікеру Campari
  • 1 чайна ложка імбиру
  • 4 столові ложки бренді
  • 2 столові ложки витриманого коньяку
  • 1 щіпка кайенского перцю

На дні склянки змішати перець і імбир. Зверху налити гіркий лікер, потім коньяк і бренді, а потім все це поставити в морозильну камеру. Через півгодини вийняти склянку, змішати його вміст з апельсиновим соком, випити і ... чекати ефекту.

На думку автора, цей коктейль доречний, якщо людина виснажена, перевтомлена або її організму просто необхідний тонік від надлишку тверезості.

Недитячі картинки з куховарської книги Далі

Недитячі картинки з куховарської книги Далі.

Вважається, що всього було видано 400 штук цієї куховарської книги. Ціна за один екземпляр в інтернеті коливається від 300 до 490 доларів.

Илюстрація з куховарської книги Сальвадора Далі.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...