Кулеметниці, снайперки та водії бойових машин: Скільки жінок захищає Україну від російського агресора

При загальній чисельності Збройних Сил в 255 тисяч осіб, жінок в армії служить близько 55 тисяч.

Жінки теж захищають Україну разом із чоловіками. Фото: соцмережі.

Учасниками бойових дій на Донбасі стали більше шести тисяч українських жінок-військовослужбовців. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з питань гендерної політики Катерина Левченко, передають Патріоти України.

«Більше 6 тисяч жінок є учасницями бойових дій, 24 - поранені, 4 загинули. Жінки захищають Україну у війні проти російської агресії на сході держави як кулеметники, снайперки, гранатометниці, водії бойових машин, медичні працівниці тощо. І тому сьогодні виключати з когорти захисників Вітчизни жінок не тільки некоректно і невдячно, це ще і дискримінація. Тому привітаємо тих, хто нас захищає!» - написала Левченко в своєму блозі.
За її інформацією, при загальній чисельності Збройних Сил в 255 тисяч осіб, жінок в армії служить близько 55 тисяч. З них половина мають військові звання, а майже 3,5 тисячі - офіцерські. А крім ЗСУ, жінки проходять службу також в Національній гвардії України, Державній прикордонній службі, СБУ та Національній поліції.
«Кожен день ми з вами творимо історію, нову історію молодої незалежної держави. Ми з вами будуємо країну, в якій живуть прогресивні і неупереджені люди. Тому важливо звернути увагу на те, що День захисника України - це свято не тільки чоловіків, а й жінок, які захищали і продовжують захищати Україну», - прокоментувала гендерну статистику Левченко.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...